کبودی یا آبی شدن قارچ‌های سیلوسایبین یا ماشروم چیست؟

هشدار:

استفاده از سایکدلیک‌ها باید با دانش کافی و تحت نظر متخصصان یا افراد باتجربه انجام شود. هرگونه استفاده غیرمسئولانه ممکن است برای سلامتی و ایمنی شما خطراتی به همراه داشته باشد.

اگر قارچ های سیلوسایبین یا مجیک ماشروم پرورش میدهید یا با این قارچ آشنایی دارید احتمالا متوجه تشکیل لکه‌های آبی یا کبودی بر روی قارچ‌ها و یا حتی بافت میسلیوم آن‌ها شده‌اند. این کبودی‌ها معمولاً نشانه‌ای از قدرت سایکدلیک قارچ‌ها تلقی می‌شوند و نشان‌دهنده حضور ترکیبات شیمیایی لازم برای ایجاد اثرات روانگردان هستند.

 

آبی شدن یا کبودی در مجیک ماشروم

کبودی در قارچ‌های سیلوسایبین نشانه چیست؟

کبودی یا «آبی شدن» یک پدیده طبیعی در قارچ‌های سیلوسایبین است که هم بر روی میوه‌های قارچ و هم میسلیوم آن‌ها رخ می‌دهد. با وجود اینکه این واکنش به طور گسترده‌ای مورد بحث قرار گرفته، علت دقیق آن هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

بر اساس باورهای رایج، کبودی به دلیل تجزیه سیلوسین (یکی از ترکیبات روانگردان قارچ) توسط آنزیم‌های موجود در سلول‌های قارچ در پاسخ به اکسیداسیون رخ می‌دهد. به عبارت دیگر، آبی شدن قارچ‌ها به دلیل تجزیه برخی از ترکیبات فعال سایکدلیک در قارچ‌ها اتفاق می‌افتد.

بنابراین، کبودی قارچ‌ها معمولاً نشانه‌ای از وجود سیلوسین و یا سیلوسایبین در آن‌هاست. علاوه بر این، قارچ‌های قوی‌تر معمولاً تمایل بیشتری به کبودی نشان می‌دهند.

چه زمانی کبودی در قارچ رخ می‌دهد؟

کبودی معمولاً زمانی رخ می‌دهد که قارچ‌ها در معرض اکسیژن قرار بگیرند یا مورد دستکاری قرار گیرند. با این حال، برخی مطالعات نشان داده‌اند که واکنش کبودی الزاماً به حضور اکسیژن نیاز ندارد. این مسئله باعث شده تا بسیاری معتقد باشند که وجود یک ترکیب فلزی (احتمالاً بر پایه مس) در داخل قارچ‌ها به نوعی مسئول ایجاد این واکنش است.

این ترکیب ممکن است توسط آنزیمی در برخی از قارچ‌های سیلوسایبین تولید شود، که این می‌تواند توضیح دهد چرا برخی قارچ‌های دارای سیلوسایبین کبود نمی‌شوند. همچنین ممکن است تنها آن دسته از قارچ‌هایی که این ترکیب مسی را دارند دچار کبودی شوند، که این موضوع توضیح می‌دهد چرا برخی از قارچ‌های غیرروانگردان نیز دچار کبودی می‌شوند.

آیا کبودی بر روی قدرت قارچ‌ها تأثیر می‌گذارد؟

یک باور عمومی این است که کبودی می‌تواند بر قدرت سایکدلیک قارچ‌های سیلوسایبین تأثیر بگذارد. این به این دلیل است که برای ایجاد کبودی، سیلوسین باید تجزیه و تخریب شود. بنابراین، هرچه کبودی بیشتری بر روی قارچ‌ها وجود داشته باشد، سیلوسین بیشتری تخریب شده و مقدار فعال آن برای تولید اثرات سایکدلیک کاهش می‌یابد.

در نتیجه، توصیه می‌شود در هنگام برداشت قارچ‌های سیلوسایبین، تا حد امکان از آسیب رساندن و کبود شدن آن‌ها جلوگیری کنید. مقداری کبودی کوچک مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما باید مراقب باشید که به طور ناخواسته به تمام محصول خود آسیب نرسانید.

آیا همه قارچ‌های سیلوسایبین کبود می‌شوند؟

در حالی که برخی گونه‌های قارچ‌های سیلوسایبین به طور خاص تمایل زیادی به کبود شدن دارند، برخی دیگر اصلاً کبود نمی‌شوند. برای مثال، گونه‌های Psilocybe cubensis معمولاً به سایه‌های آبی یا آبی-سبز کبود می‌شوند.

برخی از قارچ‌ها، مانند Psilocybe azurescens، که دارای مقادیر بالایی از سیلوسایبین و سیلوسین هستند، تمایل بیشتری به کبودی نشان می‌دهند. بنابراین، اگر قارچ‌های شما کبود نمی‌شوند، این لزوماً به این معنا نیست که آن‌ها مؤثر نیستند.

 

Mycelium Bruises

کبودی در بافت میلسیم قارچ

کبودی میسلیوم، مانند کبودی قارچ‌های سیلوسایبین، به دلیل واکنش شیمیایی است که در اثر تجزیه ترکیباتی مانند سیلوسین و سیلوسایبین رخ می‌دهد. این واکنش معمولاً در پاسخ به آسیب فیزیکی، فشار، یا تماس با اکسیژن اتفاق می‌افتد.

هنگامی که میسلیوم تحت فشار یا ضربه قرار می‌گیرد، ساختار سلولی آن آسیب می‌بیند. این آسیب باعث آزاد شدن آنزیم‌هایی می‌شود که با سیلوسین واکنش می‌دهند. در این فرآیند، ترکیبات فعال با اکسیژن واکنش داده و به مواد دیگری تجزیه می‌شوند که موجب تغییر رنگ به آبی یا کبود می‌شوند.

این پدیده نشان‌دهنده وجود ترکیبات روانگردان در میسلیوم است، اما به معنی افزایش یا کاهش خاصیت سایکدلیک یا روانگردان آن نیست. در واقع، میسلیوم سالم و غیر کبود نیز می‌تواند همچنان حاوی مقادیر قابل توجهی از سیلوسایبین باشد.

گاهی کبودی میسلیوم ممکن است با آلودگی‌های قارچی یا باکتریایی اشتباه گرفته شود، اما این کبودی در واقع مشکلی برای رشد و میوه‌دهی قارچ‌ها ایجاد نمی‌کند و معمولاً نیازی به نگرانی نیست. به هر حال، در صورت مشاهده تغییرات غیرعادی یا بوی نامطبوع، بهتر است بستر کشت قارچ به دقت بررسی شود تا از عدم وجود آلودگی اطمینان حاصل گردد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطلب

آخـــرین محصولات

برای سفارش و مشاوره از طریق نرم افزار تلگرام با ما تماس بگیرید.