آموزش کامل کاشت و پرورش مجیک ماشروم در منزل

هشدار:

استفاده از سایکدلیک‌ها باید با دانش کافی و تحت نظر متخصصان یا افراد باتجربه انجام شود. هرگونه استفاده غیرمسئولانه ممکن است برای سلامتی و ایمنی شما خطراتی به همراه داشته باشد.

گونه‌های زیادی از قارچ‌ جادویی در سراسر جهان وجود دارد که نحوه رشد و پرورش متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. بعضی از گونه‌ها مجیک ماشروم را میتوان به سادگی در منزل پرورش داد و تکثیر کرد. در این آموزش قصد داریم تکنیک‌ها و نکات مهم در کاشت و پرورش مجیک ماشروم در منزل یا یک محیط کوچک را بررسی و معرفی کنیم.

این آموزش بر اساس مطالعات و روش‌های تجربی آماده شده است بنابر ممکنه بعضی از پرورش‌دهندگان قارچ در مراحل مختلف تکنیک‌های متفاوتی استفاده کنند. در هر مرحله سوالی داشتید از طریق این شناسه تلگرام با من در تماس باشید.

پرورش قارچ جادویی، یا “مجیک ماشروم”، شامل تکنیک‌های متنوعی است که هر کدام با توجه به شرایط و امکانات خاص می‌توانند مناسب باشند. در ادامه، چندین روش مختلف برای پرورش قارچ جادویی در منزل یا محیط کوچک را بررسی می‌کنیم:

روش PF Tek (روش جاذب برنج قهوه‌ای و ورمیکولیت)

این روش یکی از محبوب‌ترین و ساده‌ترین روش‌های پرورش قارچ جادویی است.

روش Monotub (تک‌توب)

این روش برای تولید بیشتر و بهره‌وری بالاتر مناسب است.

روش Bulk Substrate (بستر عمده)

این روش برای تولید در مقیاس بزرگ‌تر استفاده می‌شود.

استفاده از کیت‌های آماده پرورش قارچ

این روش برای مبتدیان بسیار مناسب است زیرا شامل همه چیزهایی است که برای پرورش قارچ نیاز دارید.

مطالبی ارائه شده در این آموزش شامل :

مراحل اصلی توضیحات
دانستنی های قبل از شروع پروسه پرورش
  1. زمان مورد نیاز پرورش مجیک ماشروم
  2. انتخاب ژنتیک یا نژاد مجیک ماشروم
  3. وسایل مورد نیاز پرورش مجیک ماشروم
  4. چرخه رشد قارچ جادویی در طبیعت
مراحل پرورش مجیک ماشروم در منزل
  1. تلقیح و پرورش اسپان
  2. انتخاب بستر اسپان مناسب
  3. استریل کردن اسپان
  4. انتقال بافت یا اسپور به اسپان
  5. آماده سازی کمپوست قارچ
  6. ترکیب کمپوست قارچ جادویی
  7. پاستوریزه کردن کمپوست
  8. انتقال اسپان به کمپوست
  9. پنجه دوانی میسلیم
  10. میوه دهی
خشک کردن و نگهداری ماشروم
  1. برداشت و چیدن قارچ
  2. خشک کردن قارچ

زمان مورد نیاز پرورش مجیک ماشروم

زمان مورد نیاز چرخه کامل پرورش قارچ جادویی با توجه به نکات زیادی از جمله ژنتیک ، شرایط محیطی شامل دما ، رطوبت و بستر پرورش استفاده شده متفاوت است. اما به صورت متوسط فرایند پرورش مجیک ماشروم بین 6 تا 8 هفته زمان نیاز خواهد داشت.

مراحل اصلی پرورش قارچ جادویی در منزل به دو بخش اصلی پرورش اسپان و آماده سازی بستر و میوه‌دهی تقسیم می‌شود که هر کدام به صورت میانگین به 3 تا 4 هفته زمان نیاز خواهد داشت.

انتخاب ژنتیک یا نژاد مجیک ماشروم

بیشتر قارچ‌هایی که به عنوان مجیک ماشروم یا قارچ جادویی می‌شناسید از گونه قارچ‌های جادویی کوبنسیس هستند. قارچ کوبنسیس توانایی بالایی در تولید سیلوسایبین دارد و در عین حال پرورش این قارچ مراجل نسبتا ساده‌ای دارد. به همین دلیل محبوب‌ترین گونه برای پرورش ماشروم، گونه کوبنسیس به شمار می‌رود.

این گونه به ژنتیک‌ها مختلفی تقسیم می‌شود که تقریبا تمام آن‌ها روش پرورش و نگهداری یکسانی دارند. تفاوت اصلی ژنتیک‌های مختلف قارچ‌ کوبنسیس در میزان سیلوسایبین ، حساسیت و ظاهر این قارچ است. قارچ کوبنسیس به بیش از 40 ژنتیک مختلف تقسیم میشود و هر روز نمونه‌های ژنتیکی جدیدی نیز با اندکی تغییرات ظاهری و کیفیتی توسط پرورش‌دهندگان مختلف ارائه می‌شود.

cubensis magic mushroom strains

بهترین ژنتیک‌های مجیک ماشروم

مجیک ماشروم‌ها به ژنتیک های مختلف و زیادی تقسیم میشوند. اغلب ژنتیک‌های شناخته شده مجیک ماشروم از خانواده کوبنسیس ها هستند. در جدول زیر به اسامی و خلاصه ای از توضیحات محبوب‌ترین ژنتیک های مجیک ماشروم از خانواده کوبنسیس اشاره کردم. برای دیدن جزئیات بیشتر از هر ژنتیک ماشروم روی نام آن کلیک کنید.

نام قارچ توضیحات
گلدن تیچر یکی از بهترین گزینه‌ها برای شروع پرورش است. این قارچ مقاومت و قدرت بالایی داره. به درون نگری و راهنمایی و بینش شهرت داره.
مازاتاپیک به سفرهای معنوی شهرت داره و ژنتیک بسیار قدیمی هستش. به دلیل استفاده مردمان مازتک‌ به این اسم شناخته می‌شود. مورد علاقه خودم هستش و سفر بصری و نشات آوری داره.
بی پلاس قدرت متوسطی داره و سفرهای عجیبی خلق می‌کنه اما چون قارچ‌ها قوی‌تری وجود داره پرورش دهندگان کمتر پروش داده می‌شود.
آلبینو ای پلاس مورد علاقه همه خواهد بود. تاثیرات بصری بالا و درون نگری عمیقی ایجاد می‌کند.
آلبنیو پنیس انوی ظاهر متفاوتی داره و ژنتیک حساس‌تری داره. اسپور تولید نمیکنه اما سیلوسایبین بالایی داره و سفرها شدیدی با این قارچ تجربه می‌کنید. برای شروع نمونه‌ها دیگه قارچ کوبنسیس گزینه‌های بهتری هستند.
 مکنای مکنای یکی از ژنتیک‌های شناخته شده و قوی در خانواده قارچ جادویی کوبنسیس است. پرورش آن به دلیل قدرت و اثرات قوی، جذابیت زیادی دارد.
 اکوادور قارچ جادویی اکوادور یکی از انواع مجیک ماشروم شناخته شده و حاوی سیلوسایبین است. اکوادور یکی از ژنتیک‌های کوبنسیس است که برای تجربه‌های معنوی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بذر پرورش مجیک ماشروم

برای شروع پرورش مجیک ماشروم انواع مختلفی از نمونه‌های قابل پرورش در دسترس خواهد بود. به دلیل اینکه میلسیم قابلیت تکثیر دارد حتما نیاز نیست شما هاگ یا اسپور قارچ را در اختیار داشته باشید. تنها مقدار کمی از بافت سالم میسلیم نیز میتواند برای شروع پرورش قارچ کافی باشد. در ادامه بهترین گزینه‌های موجود برای شروع پرورش مجیک ماشروم را با هم بررسی میکنیم.

تمام مواردی که در ادامه به عنوان نمونه‌ها پرورش مجیک ماشروم معرفی می‌کنم برای داشتن یک پرورش با کیفیت مناسب هستند و معمولا پرورش‌دهندگان باتجربه با توجه به نیاز و شرایط از تمام این موارد در جای مناسب استفاده می‌کنند.

Examples of propagation and cultivation of magic mushrooms

 

وسایل مورد نیاز پرورش مجیک ماشروم

بیشتر وسایل مورد نیاز برای کاشت مجیک ماشروم قابل تهیه از فروشگاه‌ها یا سفارش از وبسایت های مختلف است. در اینجا من لیستی از وسایلی که برای یک پرورش نیمه تخصصی در منزل یا سالن خانگی نیاز است رو قرار دادم. اطلاعات تکمیلی در این مورد را در وسایل مورد نیاز برای پرورش مجیک ماشروم را مطالعه کنید.

مواد اولیه ابزار کار
نمونه ژنتیکی قارچ چسب پارافیلم
بذر اسپان (ذرت، گندم و …) تیغ جراحی یا تیغ آزمایشگاه
کمپوست مناسب ماشروم هود لامنیار
الکل و مواد استریل باکس میوه دهی
اتوکلاو یا زودپز
دما و رطوبت سنج
ابزار استریل (دستکش و مشعل)
شیشه یا پلاستیک مخصوص اسپان
خشک کن میوه و سبزیجات
محیط و فضای کار مناسب

معرفی لوازم پرورش قارچ سیلوسایبین

چرخه رشد قارچ جادویی در طبیعت

برای درک بهتر مراحل پرورش قارچ جادویی به صورت کوتاه چرخه رشد طبیعی ماشروم را توضیح خواهیم داد. چرخهٔ زندگی این قارچ در طبیعت با رها سازی اسپورها (هاگ قارچ) از کلاهک این قارچ آغاز می‌شود این اسپورها به وسیلهٔ باد، آب، حشرات و … به مکان‌های مختلف منتقل می‌شوند.

سپس اگر شانس رسیدن به محیط مناسب را پیدا کنند. اسپورها جوانه می‌زنند و به شکل بافتی سفید رنگ و شبکه‌ای به نام میلسیم رشد می‌کنند. بافت زنده میسلیم به رشد و گسترش خود ادامه می‌دهد تا زمانی که شرایط مناسب برای تشکیل قارچ‌ها یا میوه‌دهی ایجاد شود. در این مرحله قارچ‌ها شکل می‌گیرند و در ادامه این قارچ‌ها نیز اسپور یا بذر خود را پخش می‌کنند تا چرخهٔ زندگی قارچ ادامه یابد. در پرورش قارچ در منزل ما سعی میکنیم این شرایط را به صورت کنترل ایجاد کنیم و قارچ را با موفقیت پرورش بدهیم.

Magic mushroom growth cycle in nature

 

مراحل پرورش مجیک ماشروم در منزل

بعد از تهیه ابزار و وسایل مورد نیاز جهت پرورش قارچ جادویی در منزل زمان آموزش مراحل کار خواهد بود. در این آموزش سعی کردم مطالب بسیار خلاصه و کوتاه ارائه شود بنابر این هر بخش به همراه ویدیو آموزشی مرتبط قرار داده شده تا قادر باشید بهترین نتیجه عملی را از پروسه پرورش ماشروم دریافت کنید.

  • تلقیح و پرورش اسپان

اولین قدم در پرورش مجیک ماشروم توانایی پرورش میسلیم در شیشه یا کیسه اسپان یا به صورت رایج اسپان ران است. اسپان محیطی حاوی مواد غذایی مناسب برای رشد میسلیم است. ما در این مرحله قصد داریم محیط مناسبی برای رشد میسلیم ایجاد کنیم. این مرحله شامل انتخاب بذر مناسب برای اسپان ، استریل کردن اسپان و انتقال بافت میسلیم یا اسپور به محیط اسپان است.

انتخاب بستر اسپان مناسب

بستر اسپان مجیک ماشروم معمولا از دانه‌های ذرت ، گندم ، برنج قهوه‎‌ای و ورمیکولیت و یا ترکیبی از مواد مغذی و مناسب برای رشد میسلیم تشکیل شده است. توجه کنید که آماده سازی هر نوع بذر برای رشد میسلیم ممکن است کمی متفاوت انجام شود.

 

نحوه آماده سازی ذرت برای اسپان

در این فیلم نحوه آماده سازی دانه های ذرت برای انتقال به شیشه یا پلاستیک اسپان مجیک ماشروم را مشاهده خواهید کرد.

 

نحوه آماده سازی گندم برای اسپان 

آماده سازی گندم کمی متفاوت خواهد بود و باید کمتر جوشانده شود تا دانه ها فرم خود را حفظ کنند و له و آبکی نشوند. برای این کار زمان بسیار کمتری برای جوشاندن بذر نیاز خواهد بود.

استریل کردن اسپان

بعد از آماده شدن شیشه‌ها اسپان نوبت استریل کردن شیشه‌ها است. با این کار بیشتر اسپورهای مزاحم کپک و باکتری‌های موجود را از بین میبریم و فضای رشد را برای میسلیم فراهم خواهیم کرد. معمولا نمیتوان به صورت صد در صد بستر اسپان را از هر گونه عامل مزاحم پاک کرد اما با استریل کردن شیشه‌ها اسپان بافت میسلیم زمان کافی برای ریشه دوانی و گسترش خود خواهد داشت. میسلیم با گسترش خود در محیط بستر قدرمتند شده و احتمال آلودگی کمتر خواهد شد.

شیشه‌ها اسپان را میتوانید یا یک زودپز یا اتوکلاو استریل کنید. برای این کار نیاز است شیشه ها درون دستگاه بر روی پایه‌ای فلزی قرار بگیرند و قسمت انتهای زودپز با آب پر شود. با این کار شیشه‌ها تنها با بخار آب در تماس هستند. اگر از اتوکلاو استفاده می‌کنید 90 دقیقه در فشار 15 psi برای استریل شدن شیشه‌ها مناسب است و اگر از زودپز استفاده می‌کند از زمان به جوش آمدن آب 90 دقیقه را محاسبه کنید.

بهتر است بعد از پایان مدت زمان استریل شیشه‌ها را از زودپز خارج نکنید و در همین حالت رها کنید تا کاملا خنک بشود. من دقیقا در زمان انتقال نمونه درب اتوکلاو رو باز میکنم تا احتمال انتقال آلودگی را تا حد ممکن کاهش بدهم.

انتقال بافت یا اسپور به اسپان

انتقال نمونه به شیشه یا کیسه اسپان کار سختی نیست اما باید با دقت و سرعت بالا انجام شود. در طول تجربه پرورش قارچ متوجه شدم که سرعت کار در موفقیت کار نقش بسیار کلیدی دارد. اگز یک میز کار و هود لامینار و یا اتاق استریل در اختیار داشته باشید این کار خیلی ساده‌تر خواهد بود.

در این مرحله هدف ما این خواهد بود که قسمتی از بافت میسلیم یا هاگ قارچ را به محیط اسپان انتقال دهیم. در مقاله تکثیر اسپان به روش بین بذری قادر هستید تکثیر اسپان با استفاده از اسپان آماده را مشاهده کنید. و همچنین در مطلب انتقال نمونه به اسپان نیز روش انتقال نمونه از پلیت به اسپان را شرح دادیم.نمونه بافت میسلیم را میتوانید از طریق مایع لیکوئید کالچر یا آگار پلیت به اسپان انتقال بدهید. یا حتی قادر هستید از یک شیشه اسپان که قبلا به خوبی با بافت میسلیم پوشیده شده استفاده کنید. بافت میسلیم قدرت ریسه‌دوانی بالایی دارد و با انتقال مقداری کمی از بافت میسلیم به محیط جدید طی چند روز شاهد حرکت ریسه‌های میسلیم در محیط جدید خواهید بود.

تفاوتی نخواهد داشت که از چه نمونه‌ای استفاده می‌کنید. مراحل انتقال باید به در فضای کاملا تمیز و با وسایل استریل شده انجام انجام شود.

آموزش ویدیویی نحوه استریل اسپان و انتقال نمونه

بعد از انتقال نمونه به شیشه‌های اسپان به مدت 2 تا  4 هفته در دمای متوسط 24 تا 26 نگهداری کنید. با توجه به دما ، جنس بستر و ژنتیک نمونه سرعت رشد میسلیم متغییر خواهد کرد اما معمولا تا هفته 4 اسپان‌ها از از بافت میسلیم پر شده و به رنگ سفید درآمده است. بعد از اینکه امام قسمت‌ها بستر اسپان با بافت میسلیم کاملا اشباع شد نوبت انتقال به نمونه به کمپوست خواهد بود.

بهترین روش برای ایجاد یک چرخه پرورش قارچ این خواهد بود که بهترین شیشه اسپان از نظر سرعت و کیفیت ریسه‌دوانی کاندید مناسبی برای تکثیر بیشتر اسپان خواهد بود و توجه کنید به دلایل مختلف ممکن است تمام اسپان‌های پرورش داده مناسب استفاده نباشند.

  • آماده سازی کمپوست ماشروم

یکی از مهم‌ترین مراحل کاشت مجیک ماشروم آماده سازی کمپوست است. آماده سازی کمپوست شامل مراحل ترکیب کمپوست و پاستوریزه کردن آن است.

ترکیب کمپوست قارچ جادویی

برای پرورش قارچ‌هایی با پتانسیل بالای سیلوسایبین به یک کمپوست مناسب و مغذی نیاز خواهیم داشت. شما قادر هستید از کمپوست‌ها آماده قارچ استفاده کنید و یا از ترکیب کمپوست اختصاصی خودتون استفاده کنید.

ترکیباتی که من معمولا برای کمپوست قارچ جادویی قابل استفاده کردم حاوی درصد‌های مختلفی از کوکوپیت ، ورمیکولیت ، ورمی کمپوست ، پیتماس ، کود حیوانی ، گچ کشاورزی و پودر قهوه بوده است.

برای ترکیب مواد کمپوست به تمام این موارد نیاز نیست. بسیاری از پرورش دهندگان ماشروم از ترکیب پایه‌ای زیر استفاده می‌کنند.
اگر شما ترکیب دیگه‌ای رو استفاده میکنید قادر هستید در قسمت نظرات در موردش بنویسید.

  • یک سوم ورمیکولیت (سایز 2 تا 4 میلیمتر)
  • یک سوم کوکوپیت (خیلی پودر شده نباشه)
  • و یک سوم پیتماس یا ورمی کمپوست
  • + مقدار کمی حدود 3 تا 5 درصد حجم کل بستر گچ کشاورزی (gypsum)

ما به کمپوستی برای مجیک ماشروم نیاز داریم که علاوه بر مواد آلی و عناصر غذایی به میزان مناسبی رطوبت داشته باشد. در حدود 70 تا 80 درصد کمپوست ما را باید آب تشکیل دهد. هدف ما رسیدن به ترکیبی است که به خوبی آب را در خود نگهدارد.

pH خاک pH خاک کمپوست نیز باید در محدوده مناسبی باشد. برای قارچ جادویی ، معمولاً محیطی با pH حدود 5.5 تا 7 مناسب است.

آموزش تصویری آماده سازی کمپوست

دقت کنید که با ترکیب های متنوعی قادر هستید به نتیجه برسید. کیفیت و ارزش مواد غذایی موجود در کمپوست در نتیجه کار تاثیر گذار خواهد بود.

پاستوریزه کردن کمپوست

بعد از آماده کردن ترکیب کمپوست نیاز است تا کمپوست را پاستوریزه کنیم تا میکروارگانیسم های مزاحم را از بین ببریم. برای این کار کمپوست را به وسیله زودپر یا اتوکلاو به مدت یک تا دو ساعت در دمایی بین 60 تا 70 درجه قرار می‌دهیم. دمای بیش از 70 درجه باعث از بین رفتن باکتری‌ها مفید خاک خواهد شد و احتمال به وجود آمدن آلودگی یا کپک تارعنکبوتی را بیشتر می‌کند.

کمپوست ما بعد از خنک شدن قابل استفاده و ترکیب کردن با اسپان است.

انتقال اسپان به کمپوست

انتقال اسپان به کمپوست با روش‌ها مختلفی قابل انجام است. برای این کار ابتدا محتویات شیشه یا کیسه اسپان را باید به خوبی خرد کنید و سپس با کمپوست ترکیب کنید.

برای خرد کردن محتویات اسپان شیشه‌ای قبل از خارج کردن اون قادر هستید به شیشه ها ضربه‌ها وارد کنید و اگر از کیسه اسپان استفاده میکنید میتوانید با دست این کار رو انجام بدید و قبل از خارج کردن محتویات اسپان به خوبی اون رو خرد و قابل ترکیب با کمپوست بکنید.

در مرحله بعد باید اسپان و کمپوست را در باکس پرورش خود کاملا مخلوط کنید و یک ترکیب یک دست در کف باکس پرورش به وجود بیارید و یا به صورت لایه لایه یک سطح از کمپوست را در باکس بریزید و بعد یک لایه از محتویات اسپان را روی آن پخش کنید و به همین ترتیب ادامه بدهید. به این صورت بستری شبیه به یک کیک لایه لایه از کمپوست و میسلیم به وجود می‌آورید. هر دو این تکنیک‌ها قابل استفاده است.

در مرحله آخر بهتره خاک پوششی را اضافه کنید. این کار الزامی نیست اما فواید زیادی داره. من به عنوان خاک پوششی یک لایه دو تا سه سانتی متری از کوکوپیت پاستوریزه شده را به عنوان خاک پوششی به سطج بستر اضافه میکنم. بهتره خاک پوششی حاوی مواد غدایی خاصی نباشه تا احتمال به وجود آمدن آلودگی سطحی کمتر خواهد بود. حتی قادر هستید بعد از رشد میسلیم دوباره اضافه کردن خاک پوششی را تکرار کنید و دوباره به میسلیم فرصت رشد بدهید. مهم‌ترین دلیل این کار این هستش که در این روش میلسیم فرصت بیشتری برای ریسه دوانی در بستر خواهد داشت و با قدرت بیشتری پین‌دهی انجام می‌شود.

پنجه دوانی میسلیم

در این مرحله میتونید باکس خود را در محلی دور از نور قرار بدید تا میسلیم پنجه دوانی کنه و در تمام بستر خودشو گسترش بده. این مرحله با توجه به شرایط محیطی ، بستر و ژنتیک معمولا بین 4 تا 10 روز طول میکشه. دمای بین 23 تا 27 درجه با همون دمای اتاق برای رشد میسلیم‌ مناسب است. بالاتر بودن دما حرکت میسلیم رو سریعتر خواهد کرد اما احتمال فعال شدن کپک‌ها رقیب هم بیشتر خواهد شد و در دمای بیش از 30 درجه برای احتمال اسیب دیدن میسلیم وجود داره. بعد از اینکه تمام سطح با ریشه‌ها میسلیم پر شد باید باکس پرورش را وارد مرحله میوه دهی کنیم.

  • میوه دهی و خشک کردن مجیک ماشروم

باردهی مرحله ای است که قارچ ها شروع به تشکیل و رشد می کنند. برای شروع باردهی، باید بستر  باید در محیط جدیدی قرار داشته باشد. در این مرحله گردش هوای تازه و دمای کمتر حدود 21 درجه سانتیگراد به همراه نور غیر مستقیم خورشید ایده آل خواهد بود. این فاکتورها باعث وارد شدن بستر به فاز پین دهی خواهد شد و معمولا بعد از یک تا دو هقته پین‌ها در سطح بستر پدیدار می‌شوند.

برداشت و چیدن قارچ

برداشت فرآیند چیدن قارچ ها پس از آماده شدن است. بهترین زمان برای چیدن قارچ‌ها قبل از آزاد سازی اسپور و باز شدن کلاهک قارچ است. می توانید آنها را با چرخاندن به جهت های مختلف آنها به آرامی در پایه و بیرون کشیدن آنها برداشت کنید. سپس برای حفظ آنها و جلوگیری از خراب شدن و کپک زدن قارچ ها باید قارچ‌ها را به خوبی خشک کنید. برای این کار میتوانید از یک میوه و سبزی خشک کن استفاده کنید یا قارچ‌ها را در مکانی قرار دهید که گردش هوا و گرما قارچ‌ها را به خوبی خشک کند. نور خورشید برای خشک کردن قارچ ها مناسب نیست زیرا باعث ضعیف شدن پتانسیل قارچ‌ها می‌شود.

زمان مناسب برداشت قارچ جادویی

 

خشک کردن مجیک ماشروم

اگر قارچ ها رو مدت زیادی به صورت تازه نگهدارید شروع به کپک زدن میکنن و قابلیت استفاده رو از دست میدهند و اگر به خوبی خشک بشوند قارچ های قوی‌تری خواهیم داشت.

خشک کردن قارچ در منزل بدون دستگاه خشک کن

یکی از روش‌های خشک کردن قارچ این است که در منزل یه جایی رو پیدا کنید که با حرارت و گردش هوای محیط قارچ های شما کاملا خشک بشه ، برای این کار بهتره ماشروم‌ها رو روی یک توری یا سبد با کمی فاصله از هم قرار بدید و در مجاورت یک بخاری الکتریکی یا شوفاژ قرار بدید و یا با یک پارچه مشکی قارچ ها رو بپوشونید و پشت پنجره در معرض گرمای نور خورشید(نور مستقیم خورشید باعث اثر منفی روی سیلوسایبین داره) و یا جایی که علاوه بر گرما گردش هوای مناسبی داشته باشه مثلا در مقابل یه فن یا پنکه .

اگر یه یخچال یدکی یا بدون استفاده در دسترس دارید.
میتونید با قرار دادن یک بخاری فن دار کوچیک دمای داخل محیط یخچال روبالا ببرید و گردش هوای مناسبی ایجاد کنید و از قفسه های یخچال مناسبه برای قرار دادن قارچ ها ، همچین میتونید با چنتا سبد یا توری چند ردیف به قفسه ها اضافه کنید تا بتونید حداکثر استفاده رو از فضا داشته باشید.
یکی دیگه از روش هایی که بعضیا استفاده میکنند قرار دادن قارچ ها در کنار مواد رطوبت گیر توی یه باکس کوچیک هستش اما شخصا این روش رو توصیه نمیکنم چون بیشتر این مواد شیمیایی هستند و زمانی که روش های بهتری وجود داره نیازی به استفاده از این رطوبت گیر ها نیست.

استفاده ازخشک کن میوه و سبزیجات

اما بهترین گزینه همون دستگاه های خشک کن میوه و سبزیجات هستش چون در کمترین زمان ممکن قارچ های ما رو خشک و آماده بسته بندی میکنه. در مقاله نحوه خشک کردن ماشروم به این مطلب به صورت دقیق پرداختیم. در این مرحله فقط کافیه که قارچ ها رو توی قفسه های دستگاه بچیید و دستگاه رو روشن کنید. چند ساعت بعد قارچ ها اماده هستند.
*همچنین میتوانید ویدیو های آموزشی بسیاری در مورد پرورش قارچ هایی جادویی و تجربیات مصرف مجیک ماشروم رو در آدرس وبسایت پایین مطالعه کنید و به اشتراک بگذارید.

میوه خشک کن

 

مطالب دیگه‌ای که ممکنه برات جذاب باشه …

انواع نژاد قارچ‌ جادویی

تاریخ باستانی مجیک ماشروم

قدرتمندترین انواع قارچ جادویی

39 Responses

      1. سلام میخواستم بدونم تو مرحله اسپان میشه برای سهولت کار از آرد برنج قهوه ای و آب استفاده کرد؟ و مورد دوم وقتی که اسپان با کمپوست مخلوت میکنیم با خرد کردن اسپان آسیبی به نمونه ما وارد نمیکنه؟

        1. درود عزیز ، ترکیب اسپان باید جوری باشه که میسلم بتونه به راحتی درونش حرکت کنه ، ارد بزنج قهوه ای و اب خیلی مناسب نیست. مورد دوم هم اسیبی نبینه ، در اقع همون خورد شدن و پاره شدن بافت باعث ایجاد ریسه های جدید میشه

        2. درود برای تهیه مواد اولیه و تهیه نژاد مورد نظر چکار باید کرد

  1. سلام من از خودتون کمپوست و اسپان گرفتم و در دفعه اول هم 120 گرم ماشروم خشک شده گرفتم. یکمی از اسپان رو برای تکثیر اسپان استفاده کردم که بتونم بازم مجیک ماشروم پرورش بدم اما تقریبا تمام نمونه هام کپک سبز زد. مراحل هم شبیه آموزش انجام دادم.

    1. در این مورد به احتمال زیاد در مرحله استریل کردن شیشه یا اسپان بگ مشکلی وجود داشته که بستر اسپان به خوبی استریل نشده. یکی از مراحل مهم پرورش مجیک ماشروم استریل اسپان هستش . برای این کار فشار اتوکالو رو روی 15 تنظیم کنیم و برای 90 دقیقه شیشه ها در اتوکلاو قرار بدید.

  2. درود بر شما یه سوال اسپور داخل پلیت رو چطوری درست کنیم و اینکه بعد از قرار دادن اسپور روی اسپان باید دره شیشه رو کاملا ببندیم که هوا نکشه یا چی؟

    1. درود عزیز . منظورتون از اسپور داخل پلیت چیه ؟ اگر بافت میلسیم رو منظورتونه باید گفت هر نوع نمونه اسپور یا بافت میسلیم رو به پلیت انتقال بدید اونجا شروع به رشد کردن میکنه. در مورد سوال دوم بافت میسلیم نیازه به کمی هوا داره بنابر این بهتره درب شیشه رو یک سوراخ کوچیک بکنید و با فیلتر بپوشونید. اسپان بگ یا کیسه اسپان هم معمولا خودش یه دریچه به همراه فیلتر داره.

  3. سلام . تمام اینترنت رو گشتم هم سایت های خارجی و هم ایرانی ، هیچ مقاله ای کامل تر و بهتر از این پیدا نکردم. وقتی دیدم کار شماست مصطفی جان عشق کردم. با اینکه قبلا بارها مجیک ماشروم پرورش دادم و خودم هم کانال دارم اما بدون کمک شما نمیتونستم.

  4. سلام، الان گلدن تیچر خشک شده دارم، میتونم از هاگ اون برای پرورش استفاده کنم یا از تکه ای از قارچ خشک شده استفاده کنم؟

    1. درود عزیز . فکر خیلی خوبی نیست. البته غیر ممکن نیست که بخواهیم از قارچ خشک شده هم نمونه پرورش بگیریم اما کار سختی استو نیاز به مهارت و تجربه بیشتری داره. باید چندین نمونه از هاگ ها رو پلیت انتقال داد تا بتونیم طی چندین مرحله انتقال و اصلاح به یک نمونه سالم و تمیز برسیم.

  5. سلام اون ماده مغذی که در قسمت اخر ویدیو به کمپوست اضافه کردین چه چیزیه؟

  6. سلام، مرسی از مطالبی که تو سایت قرار دادین. من یک گرو کیت دارم و میخوام بیشتر تکثیر کنم ازش، به نظرتون میتونم با خورد کردن همین گروکیت و ریختنش توی شیشه اسپان تکثیر کنم یا باید از اسپور شروع کنم؟

    1. درود عزیز . بهتره چند قسمت سالم از باف رو جدا کنید و روی پلیت قرار بدید. بعد از میان کاندیدها اون نمونه ای که سالم و تمیز رشد میکنه رو برای تکثیر اسپان استفاده کنید.

  7. سلام خسته نباشید دوست عزیز کارتون حرف نداره ممنون از راهنماییهاتون ..
    من میخواستم بدونم توی خشک کردن اگه کلاهک سیاه بشه آیا خطرناکه مصرف کردنش یا اوکیه من زیاد دارم ولی بعضی از بزرگترها کلاهکشون سیاه شده تو خشک شدن

    1. درود عزیز خیر مشکلی نداره ، سیاه شدن کلاهک در اثر باز شدن ابشش ها و آزادسازی هاگ ها اتفاق می افته و خطری ایجاد نمیکنه

  8. سلام داداش ممنون بابت اموزشاتت فقط من نفهمیدم بذر قارچ رو خودمون می‌سازیم یا باید بخریم اگه باید بخریم از کجا بخریم

      1. سلام داداش گلم من آلمان هستم و میخواهم کشت کنم برای خودم تا کنون کشت نکردم اولین بارم است

  9. سلام داداش تشکر مجدد برای اموزشاتتون میخاستم بدونم تو پایان قسمت ۵ ذرت و گندم رو به خاک اضاف میکنیم من تازه میخام شروع کنم ممنون میشم راهنمایی کنید در ضمن هاگ چیه و از کجا میشه تهیه کرد

  10. اقای خادمی من تمام اینترنت رو درباره بهترین روش های پرورش مجیک ماشروم چرخیدم حتی سایت های خارجی اما هیچ مطلبی کامل تر از راهنمایی های شما پیدا نکردم. خودم هم تا الان دوبار انواع گلدن تیچر و مازاتاپیک و البینو پنیس انوی رو پرورش دادم. هم از طریق کیت آماده هم نمونه اسپان که از خودتون گرفتم.

  11. درود
    آیا میشه از قارچی که برداشت کردیم مقداریشو خورد کنیم وبریزیم توی کمپوس جدید میتونیم محصول برداشت کنیم؟

  12. چرا میوه من سیلوسابین کمی داره
    چرا پینهای ته سنجاقی رشدشون متوقف میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 ارتباط و مشاوره از طریق نرم افزار تلگرام