تهیه نمونه پرورش از قارچ تازه + ویدیو

اگر تا کنون تجربه‌ای از پرورش قارچ‌ جادویی یا مجیک ماشروم ندارید بهتر به مطلب کاشت مجیک ماشروم سر بزنید و این مقالع را مطالعه کنید تا با مراحل پرورش مجیک ماشروم ها آشنا بشید.

یکی از مواردی که برای هر پرورش دهنده ماشروم یا قارچ جادویی بسیار پرکاربرد خواهد بود. تهیه نمونه قابل پرورش از بافت قارچ تازه است. دلایل زیادی ممکن است باعث شود که یک پرورش‌دهنده قارچ جادویی قصد داشته باشد از یک قارچ تازه نمونه‌ای قابل پرورش و تکثیر تهیه کند. شاید شما هم هنگام طبیعت گردی به نوعی قارچ سیلوسایبین برخورد کرده باشید که ارزش تلاش برای حفظ و تکثیر نمونه را دارد یا ممکن است در بین محصولات خودتون به گونه‌ای برخورد کرده باشید که با جهش ژنتیکی همراه بوده و شما قصد دارید دقیقا از همون قارچ خاص نمونه ای قابل پرورش و تکثیر داشته باشید. برای انجام کار این مطلب را دنبال کنید.

فرآیند تهیه نمونه قابل پرورش از قارچ تازه

فرآیند تهیه نمونه از قارچ نسبتاً ساده است و اساساً در بسیاری از گونه ها یکسان است چه گونه های وحشی، چه گونه های پرورشی یا حتی قارچ‌هایی که از فروشنده تهیه کرده‌اید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک قسمت از بافت قارچ را در شرایط درست جدا کرده و آن را روی محیط کشت آگار قرار دهید و سپس اجازه دهید باقت میسلیوم رشد کند.

فراموش نکنید که بافت میسلیم درون قارچ‌ها حتی پس از چیده شدن همچنان زنده و قابل تولید مثل است.

من از ظرف کشت یا پلیت های MEA یا PDA استفاده میکنیم که مخفف مالت اکسترکت اگار و پتیتو دکستروز آگار است که برای پرورش بافت میسلیم ماشروم یا قارچ جادویی مناسب است. اگر هنوز ظروف کشت یا آگار پلیت خود را آماده نکردید و از نحوه آماده‌سازی درست ظرف کشت مطمئن نیستید. به مطلب آموزشی آماده سازی ظرف کشت (آگار پلیت) مراجعه کنید.

agar plate mysilum mushroom

 

چرا نباید از هاگ یا اسپور قارچ استفاده کنیم.

اولین نکته این موضوع است که هاگ یا اسپور مناسب همیشه در دسترس نخواهد بود اما مهم‌ترین نکته این خواهد بود که با استفاده از هاگ قارچ تتیجه کار تا حدود زیادی غیر قابل پیشبینی است. این اتفاق به این دلیل رخ خواهد داد که در نمونه گیری از هاگ قارچ سویه‌های مختلف و جدیدی تشکیل خواهد شد که تنوع ژنتیکی گسترده‌ای ایجاد میکنند. در حالی که هدف ما این است که از قارچی که در دست داریم یک نمونه ژنتیکی کاملا مشابه با والد خود تهیه کنیم.

باید توجه کرد که انتقال اسپور یا هاگ قارچ به ظرف کشت نیز یکی از روش‌های مورد استفاده برای پرورش بافت میسلیم است و در هر دو روش نکات مثبتی وجود دارد.

مشاهده آموزش نحوه انتقال اسپور به ظرف کشت (آگار پلیت)

magic-mushroom-spore

 

برداشت نمونه از بافت قارچ

اگر چه برای برداشتن نمونه از قارچ قادر هستیم از هر قسمتی از قارچ تکه بسیار کوچکی جدا کنیم اما برای بهترین نتیجه باید دقیقا از مرکز بافت ساقه قارچ نمونه‌گیری انجام بشه.

بافت کلاهک یا قسمت آبششی کلاهک به این دلیل که ممکنه حاوی اسپور قارچ باشه مناسب نخواهد بود بنابر این بیشتر پرورش دهندگان ترجیح میدهند دقیقا از مرکز و مغز  ساقه و یا قسمت گوشتی کاهک قارچ قسمتی را جدا کنند.

cut mushroom

 

قارچ مناسب را انتخاب کنید.

با دقت قارچ منتخب خود را بررسی کنید. یک قارچ سالم و بزرگ انتخاب مناسبی برای این کار نمونه‌گیری خواهد بود. بعد از انتخاب قارچ مورد نظر، لایه بیرونی قارچ را با الکل خوب تمیز میکنیم زیرا معمولا لایه بیرونی با آلودگی‌های محیطی در تماس بوده و ممکنه در حین برداشت نمونه این آلودگی‌ها هم به صورت ناخواسته منتقل شوند.

 

جدا کردن نمونه از ساقه قارچ

برای برداشتن یک نمونه سالم و تمیز بهتره قارچ را با دست به دو نیم تقسیم (پاره) کنید. اگر این تقسیم با تیغ انجام بدهید ممکن است در جهت حرکت تیغ در بدنه قارچ آلاینده های دیگری هم انتقال پیدا کنند. بهتره تمام مراحل را در مقابل هود لامینار انجام دهید و نمونه رو در جهتی قرار بدهید که گردش هوا باعث نشود آلاینده‌ای با سطح نمونه برخورد کند، و اگر هود لامینار در دسترس ندارید حتما از یک باکس دستکش‌دار استفاده کنید.

cultivation cut mushroom

در این مرحله ابتدا تیغ یا چاقوی جراحی را با حرارت شعله مشعل آزمایشگاهی یا یک فندک استریل کنید و اجازه بدید که کاملا خنک بشود.سپس از قسمت گوشتی هسته ساقه یک نمونه خیلی کوچک جدا کنید، برای این کار نیاز به برش نیست و کافیه فقط تیغ به آرامی روی سطح بافت حرکت دهید تا قسمتی از بافت جدا شده و به تیغ بچسبد. سپس درب ظرف آزمایشگاهی (پلیت) را باز کنید و نمونه را روی سطح بستر قرار دهید و درب ظرف را ببندید. تا حد ممکن این حرکت را سریع انجام دهید تا اجازه ندهید آلودگی خاصی وارد محیط کشت بشود. برای داشتن یه نمونه خوب و با کیفیت چند بار این حرکت را تکرار کنید و نمونه های مختلفی انتقال دهید تا قادر باشید بهترین نمونه را جهت تکثیر بیشتر انتخاب کنید. همچنین میتوانید در هر ظرف کشت دو یا سه نمونه قرار دهید تا شانس بیشتری برای بدست آوردن نمونه دلخواه داشته باشید.

cloning mushroom

 

نگهداری نمونه در محیط مناسب

بعد از انتقال فقط کافیه ظرف کشت یا پلیت را با چسب پارافیلم ببندید و در محلی دور از نور خورشید و با دمای اتاق قرار دهید. میسلیم قارچ‌های کوبنسیس – مجیک ماشروم (قارچ جادویی) در درمای بین 23 تا 28 به راحتی به گسترش خودش ادامه خواهد داد و طی دو تا چهار روز شاهد تغییرات خواهید بود.

این روش برای بدست آوردن نمونه پرورشی از قارچ های وحشی یا پرورشی قابل استفاده است.

mushroom tissue transfer to plate

 

فیلم آموزشی انتقال بافت قارچ تازه به ظرف کشت آگار پلیت

تمام مراحل ذکر شده در این مطلب را در یک ویدیو کوتاه مشاهده کنید. در مطالب بعدی سعی میکنم روش‌های دیگری که برای انتقال و اصلاح نمونه قارچ قابل انجام است را منتشر کنیم.

تهیه نمونه پرورش از قارچ تازه from mostafa khademi on Vimeo.

مطالب مرتبط

لوازم پرورش قارچ جادویی

آریشو مطالب پرورش قارچ

4 نظر در “تهیه نمونه پرورش از قارچ تازه + ویدیو

  1. Reza گفت:

    عالی بود

    1. ممنونم از توجه شما

  2. سینا فارمر گفت:

    سلام مصطفی جان ، همیشه کارت عالیه . فقط سوالی که دارم اگر بخواهیم از قارچ خشک شده هم نمونه بگیریم باید همین مراحل رو انجام بدیم ؟ در کل گرفتن اسپور از قارچ خشک شده هم قابل انجامه ؟ دمت گرم پدر سایکدلیک فارسی هستی

    1. درود عزیز . ممنونم . از قارچ خشکشده نمیتونید به این شکل اسپور بگیرید اما روش هایی وجود داره بتونیم از نمونه خشک شده هم برای تکثیر استفاده کنیم که مشکلات خاص خودشو داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطلب

آخـــرین محصولات

برای سفارش و مشاوره از طریق نرم افزار تلگرام با ما تماس بگیرید.